Friday, September 13, 2019

13092019

Täna oli selline imeline päev, et töönädal sai jälle läbi. Päev oli toimekas ja aeg läks ruttu. Enne tööpäeva lõpu soovisin küll, et ehk koju minnes vihma ei saja, aga läks natukene teisti ja sellest polnudki midagi. Ma oleksin võinud autoga koju minna, aga valisin kõnni+rattaringluse. Ja ma täiega nautisin seda vihmas liikumist, peaaegu läbimärg olin juba u 500 meetriga ja siis ei olnud tõesti vahet, kui palju seda vihma veel sajab või kui sügavast lombist ma läbi peaksin minema. Sain ratta (väga positiivne, et sellise ilmaga on üsna kindel, et sa selle ratta ka saad) ja kimasin läbi lompide nägu naerul, see oli lihtsalt nii vahva! Märja sadula pärast ka ei muretsenud, sõitsin ja naeratasin. Pidin veel poest läbi minema, et lambipirn osta (unustasin :D, ostsin hoopis banaani ja kiisudele pehmet toitu), ja poes ma ilmselt tilkusin. Seljakott oli ka üsna läbiligunenud. Pärast poeskäiku hüppasin veel porilompidesse, mis koduteele jäid, nii vahva oli. Riided said kohe pesumasinasse ja ise sooja duši alla, ühe lonksu jõululist Vana Tallinnat võtsin ka (kui töölt ära jalutasin, siis Abikaasa helistas paar korda ja küsis,kas ma olen hull, et sellise ilmaga autot ei taha :D et ma jään haigeks. Ma kinnitasin talle, et ei jää haigeks ja saan väga hästi koju). Ja ahju tegin veel tule (kui toas riideid kuivatada, siis igati mõistlik tegu) ja tahtsin tegelikult ühte klaasi veini nautida... aga ks punane kiisu arvas, et täna pole see päev ja nüüd diivan siis kuivab (mitte et me kaks nädalat tagasi poleks just tekstiilipesuriga diivanit puhastanud...). Polnud põhjust kassiga pahandada ka, mina panin klaasi sinna, kus tema teeb naabrivalvet. :)
---
Nädala alguses oli see päev, kui ratatringluses sai tasuta periood läbi. Muidugi oleks võinud uue pileti osta nädalavahetusel, aga minul jäi see hommikusse. See tahtis mu hommiku parajalt vussi keerata. Mõtlesin, et avan äpi, võtan piletid ja sealt saan uue osta... Ei saanud. Logisin veebi kaudu sisse ja otsisin seal kohta, kus oleks "osta pilet", ei leidnud. Googeldasin, lugesin KKK, kirjas oli, et saad osta, aga ei leidnud kohta, kus saaks... Olin natukene juba ärritunud, vaatasin kella, olin sellega juba 10minutit jännanud ja ajaliselt oleks pidanud juba kodust lahkuma. Tahtsin juba minna Abikaasat äratama, et ta mu trenni-tööle viiks, kui veebi versioonil vajutasin kuskil piletite juures "vaheta (pilet)" ja lõpuks ometi jõudsin kuskile, kus sain pileti osta. Kohe oligi korras ja paar minutit hiljem kiirustasin kodust välja. Mõtlesin tükk aega, et kas mina olin sel momendil natukene rumal, lihtsalt unine või oli süsteem imelik. Arvasin, et ju need kaks esimest. Aga ma tõesti eeldasin (ei tasu eelada!), et seal on selline loogline koht, et "osta pilet". Ja siis teisipäeval või kolmapäeval jäi mul veebis silma:

Pane tähele! Kui Su tasuta pilet on aegunud, siis palun uuenda oma piletit logides oma kontole sisse ja valides Pilet ja Vaheta. Kui Sinu isikustatud bussikaardil on kehtiv perioodipilet (10 päeva, 30 päeva või 90 päeva), saad rattaringlust kasutada selle alusel. Bussikaart tuleb siduda rattaringluse kontoga valides Kaartide nimekiri ja peale seda valida Pilet ja Vaheta.

Esmaspäeva hommikul seda seal ei olnud. Sellest järeldan, et mina ei olnud sugugi ainus, kes segadusse sattus. Lisaks on huvitav see, et pileti saab osta vaid veebist? Äpis mul sellist varianti "vaheta" ei olegi (hetkel vähemalt mitte, aga logisin just veebi kaudu sisse ja seal on).
Nüüd on aasta hooleta. Mul ei olnud plaanis kohe seda aastapiletit osta, aga... ma olin enda peas teinud loogikat, et kuupilet on 10 eurot, see oli aga nädalapilet ja kuupiletit polnud. Et 10 eurot nädala eest või 30 eurot kuu eest, ei tekkinud küsimust. 
---


No comments: