Monday, September 30, 2019

Raamatud september 2019

raamatud august 2019
Kuu alguses lugesin ilukirjandust ja kuu lpus jõudsin sügavamate teemadeni. Niimoodi see ka jätkub, vastavalt tunnetusele. 
Ilukirjanduses on mul rakse öelda, mis raamat mulle enim meeldis, sest kõik! meeldisid ja lugesin neid väga ruttu. "Roosi märgi all" oli noortekas, raamatus oli kamüstikat, aga ka piisavalt põnevust ja suured tunded ei jäänud ka ära, algus oli natukene segane, aga siis hakkasid liinid jooksma. "Mesilaste ajalugu", see oli nii huvitav, et raske oli pooleli jätta ja kogu aeg tahtsin teada, mis edasi saab. Samas oli see hirmus... juba aastaid on maal massiline mesilaste suremine... ja kui pole mesilasi, kes õielt õiele langeks, siis... mis saab. Soovitan vöga lugeda! "Politseiniku tütar" oli tõeline põnevik ja plaanin lugeda ka "Muhumaa põnevikku" ja "Hiiumaa põnevikku". "Palmik" oli liigutav raamat sellest, kui erinevad on inimeste elud, aga ometi oleme kõik kõigiga seotud. Ja siis "Jooks elu eest", mis põimis endas jooksu, enesearmastust, suhteid, tervist. Läks väga hästi kokku mitmete teemadega, mida ma viimased kuud lahti arutan. Ja tõesti oli tunne, et läheks nüüd kohe jooksma! 
Sõbranna kiitis mul väga "Ikigai" raamatuid, mina lugesin enne ära "Ichigo ichie" ja kuigi seal ei olnud minu jaoks midagi väga uut, vaid kordas vana ja head, siis see väga meeldis mulle, lisaks oli nauditav lugeda neid väikseid lõike Jaapani kultuuri eluolu kohta. "Ikikai" põhimõttest sain ma aru, aga sügavamat jälge see hetkel ei jätnud... Küsisin veel hiljem sõbranna käest, kas ta teab, mis on tema ikigai.. ja tema küsis minult. Ma ei osanud head vastust anda... aga ehk on see päev veel ees.
Ja kui ma olen lugenud siin mitmeid Louise Hay raamatuid tervise, alateadvuse kohta, siis lõpuks jõudsin Luule Viilma raamatuteni. Ilmselt ei olnud varem õige hetk, sest järsku tuli see minuni mitmest suunast. Lähenemine on sarnane sellele, mida viimastel kuudel õppinud olen, on ka erinevusi, aga lugemine on minu jaoks väga huvitav. Sain raamatuvahetusest endale esimese osa ja kavatsen seda uuesti studeerida. Järgmised osad ootavad ka lugemist, raamatukogus neil järjekorda polnud, niisiis peaks aega olema küll. Kui keegi tore lugeja leiab nüüd, et tal seisavad need raamatud niisama kodus, siis palun võta ühendust, olen huvitatud. 

No comments: