Sunday, March 8, 2020

Kevadet tunnete?

"Pisike, kas Sa tunned ka?" küsib Draakon.

"Ojaaa.. ma kuulen linnulaulu. Ja.. oot, midagi on veel," tõmbab ninaga, "see on ju grilli lõhn, naabrid grillivad!
Ja veel.. Draakon, see on ju kevad. See on kevade lõhn!"

"Ma vaatan natukene lähemalt.
Hästi ei näe...

... ma lähen vaatan  päriselt." ütles Draakon ja hakkas ennast käpakestega üles tõmbama.
Pisike tegi suured silmad.
Sel hetkel segasin mina vahele ja võtsin ta ära.
Ei tunudnud väga mõstlik, et ta ennast katuselt leiab (see on ju kaldu).
Aga nii nagu kassid tunevad kevade lõhna, tunnen mina ka.  Ja väsimust nii samuti. Kas see just kevadväsimus on... aga magad pea 12h ära ja magaksid veel, siis ilmselgelt tööpäevadel 6-7h ei tundu eriti piisav.
Käisin täna linnas. Viisin ramatud ära ("Vaikiv patsient" lugesin läbi ühe hooga), käisin turul, sest uuel nädalal tahaksin lihapirukaid teha ja hakkliha ostan ma turult. Läksin natukene hilja ja minu lemmikmüüjal enam hakkliha polnudki, aga ostsin siis mujalt. Koju jõudes olid kassid ka rõõmsad.
Ühel hetkel muutusid tööpäevad selliseks, et lõunaks polnud enam aega. Ise ütle teistele, et ega töö jänes pole, mis eest ära jookseb... aga ise seda väga ei kuulanud. Ilmselt seetõttu, et järgmisel päeval tulid uued asjad ja polnud kedagi, kes neid minu eest ära teeks. Tegelikult peaks olema olukord selline, et kui ühel päeval peab keegi su töö üle võtma, siis ta saab lihtsalt jätkata - kõik on selge, süsteem lihtne, aga ... mina seda ei näe. Enda süsteemid tahaksin selgemaks teha. Sellisteks puhkudeks on mul olemas ka fail "meelespea", kus on kirjas kõik oluline, mida on vaja päeva, kuu vikvartali jooksul ära teha, kust tuleb mingi info, telefoninumbrid ja nii edasi. Sest keegi teine ei oska minu tööd üle anda, isegi mu otsene juht ei tea kõiki neid tabeleid ja süsteemi, mis ma ise olen endale loonud. Fail tahaks täiendamist. Aga vähemalt midagi on olemas. :)

Aga tegelikult ei olnud plaanis üldse tööst kirjutada.

Vaid seda, et väljas on päriselt kevad. Mõnus päike. Ilusad hommikud. Kaunid õhtud.
Ja Tartus minge Botaanikaaeda. Lilled õitsevad.
Tahan ise ka jõuda.

Pisike.


No comments: