Sunday, April 4, 2021

Tatrasalat

 Tegin siin üks päev tatrasalatit ja mõtlesin, et see on ikka nii hea.

Viimane kord, kui seda instas jagasin, siis sain mitmeid küsimusi koostise kohta. Ma usun, et olen seda siin blogis ka maininud, aga ega ei tee halba seda uuesti kirjutada. Ja kui kirja panen, siis edaspidi hea kellelegi otse seda linki saata. 


Koostisosad minu tatrasalatis:
  • keedetud tatar
  • suitsusink/suitsukana/suitsuvorst
  • värske kurk
  • marineeritud kurk
  • keedetud munad
  • majonees
  • hapukoor

Tatra puhul on oluline jälgida, et jääks pigem teraline ehk ei keeda liiga pehmeks. 

Majoneesist eelistan mina alati Hellmanssi orginal'i, sest minu meelest on see kõige parem ja kui vaadata koostist, siis on see ka kõige parem (kui sa just kodus ise ei tee).

Midagi lihapoolist ka sisse. Minul sõltub täitsa tujust. Kui turul käisin, siis pigem sai tehtud suitsusingiga, kana kasutan, kui viitsin sellega jamada, aga suitsuvormistga on ka väga hea.

Värske kurk annab värskust, marineeritud kurk lisab teist maitset.

Ja no keedumuna, seda ma panen ikka südamest. 5-6 tükki kindlasti (jakeeda ikka 10 mintuit eksju).

Hapukoor ikka 20%.

Ja lisan natukene soola.Minu meelest nii lihtne ja maitsev salat! (Ja noh kartulisalatit ma prakitliselt ei söö ju). Soovitan, proovige. Mitmed sõbrannad on hakanud seda tegema, üks lisab paprika ja kiidab niimoodi, aga ma ise pole nii proovinud, sest Abikaasa pole eriti suur paprika sõber. Minule meeldib lisada just mõlemat kurki.

Mina teen enda sünnipäeva ajal tööle jälle. :)

2 comments:

Merili Merili said...

Ma lisan ka kirsstomateid!

Sjuteist said...

Kui ma seda Abikaasale mainin, siis ta ilmselt tahaks, et ma jrgmine kord lisaks :D V-o siis väga väikeste tükkidena, ma selline, et no kurgi-tomati salatit vin grilli kõrvale süüa, aga muidu ju tomatit ei söö: :P