Friday, July 16, 2021

Raamatud juuni 2021

 Ma mõtlesin, et võib-olla peaks juuni ja juuli raamatud kokku panema, et äkki on siis ka miskit kirjutada. Aga hetkel juhib juuni kolme raamatuga.


  • "The missing sister" Lucinda Riley; 651lk; 09.06.2021 (e-raamat) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • "Üksilduse lõpp" Benedict Wells; 268lk; 15.06.2021 ⭐️⭐️⭐️⭐️
  • "Varjus" Sharon Sala; 264lk; 23.06.2021 ⭐️⭐️⭐️

(Võib sisaldada spoilereid.)
Ma vägav-äga ootasin seitsme õe (enda teada) viimast raamatut, et lõpuks saaks kogu loost aru, kes oli nende isa, kuidas ta nad leidis... Tuleb oodata järgmise aasta sügist, siis ilmub inglise keeles uus raamat. "The missing sister" lugesin inglise keeles ja kindle äpi kaudu telefonist. Kui ma teised selle sarja raamatud olen lugenud ja ühe päevaga, siis see venis. Inglise keeles oli natukene raske vedama saada, sest eks seal on selliseid ilukirjandulikke sõnade seadmisi, millest ma päris täpselt aru ei saa. Samuti oli minu jaoks kummaline lugeda ekraanilt. Lugemine jäi ka väga kiiresse perioodi, kui ma füüsiliselt lihtsalt ei jõudnud. Raamatule annan ikka viis punkti, minu lemmiksari. Mineviku pool oli tunduvalt tugevam kui olevik* (2009-2010?). Minu jaoks oli kummaline selle naise taga ajamine ümber maailma, aga veelgi kummalisem oli, et see naine nii väga kartis. Okei, ta jättis kodumaa aastaid tagasi, justnimelt aastaid, vahepeal on tulnud internet(!) ja muud võimalused (kas või saata kiri, helistada), et välja uurida, kas tema hirmuks on veel põhjust.. aga ei. Ei?? Minu jaoks oli ka üllatav, et seitsmes õde siis vanuse poolest nii erineb nendest ja et .. tema siis oli päris? Jäi piisavalt palju lünki. Iseenesest oli tore kõikdiest õdedest lugeda. Eesti keeles ilmub raamat aasta lõpus, siis plaanin uuesti lugeda. Ja ehk järgmine aasta siis kõik eelmised osad ka, kuigi viimase pean ilmselt jälle inglise keeles ette võtma, sest ma ei plaani seda üle poole aasta oodata. Kui raamat oli läbi, siis sain uudise, et Lucinda Riley on lahkunud. Rõõm, et ta nii palju raamatuid jõudis kirjutada. Ja kurb, et neid rohkem ei tule.
Teisele raamatule, "Varjus"; andsin kolm tärni, lugemine oli ladus, meentas nagu mingit armastusfilmi põnevikku, oleks ehk filmiks rohkem sobinud.

Ja rohkem ma lugenud ei ole. 

- postitust muudetud 29.12.21, kui avastasin, et lugesin juunis kolm raamatut.

No comments: