Tuesday, January 17, 2023

Püsikulmud

Ma olin kindel, et mul on piltidega postitus juba valmis ja vaja vaid paar rida kirjutada. Aga kui selle avasin, siis oli see tühi. Vaatasin kiirelt, milliseid pilte olen arvutisse salvestanud, otsisin mõne uuema juurde ja saab hakkama küll. 

Püsikulmud - midagi, mille peale mõtlesin juba mitmeid aastaid, aga tegemiseni jõudsin 2021 suvel. Ma ei ole teab mis suur meikija (ja ega seda eriti ei oska ka, sest pole olnud soovi õppida), aga mulle väga meeldib, kui on ilus selge kulmujoom. See raamib näo ära. Ja on lihtsalt ilus. Nii hakkasin ma kunagi kord kuus kosmeetiku juures käima, et kulmud oleks värvitud ja kulmujoon ilus. Kitkusin, mis ma kitkusin, ei osanud ise ühesuguseid kulme teha. kui mu juuksed on aastatega vaid tumedaks läinud, siis loomulik kulmukarv on ikka väga hele. Küll aga kulmude püsivärvid ei püsinud eriti kaua või ise harjusid korra tumedamaga ära ja kui see nädala pärast juba tunduvalt heledam oli, siis tekkis tunne, et polegi just värvitud. Aga tihedamalt kui kord kuus ei soovinud värvida ka. Ja kulmude kuju kippus ikka tsirkust tegema. 
Niisiis küsisin lõpuks soovitusi, kes kuskil käinud on. Natukene googeldasin ja uurisin. Hinnaklass oli soovituste juures sama. Valisin välja A.Vallades Permanent Make up. Esimese ja panin 2021 juuli algusesse, siis kui mul puhkus oli, et oleks rahulikult aega. 
Alla on väga professionaalne ja tahab, et tulemus oleks perfektne. Esimesel korral võttis kulmude joonistamine päris kaua aega ja siis püsimeik veel ise. Pea 2,5h läks vist. Minu jaoks oli väga lõõgastav ja ma jäin tukkuma. Emla kreemi ei kasutanud. 


Päris värskeid pilte pärast portseduuri ma ei leidnudki. Küll aga mäletan seda, et siis oli kuumalaine, päike muudkui lõõskas. Kui koorikud tekkisid, siis oli päris ebamugav. Oleks tahtnud muudkui sügada ja kratsida, aga ei saanud. Õues olla kandsin nokamütsi, et päike päris otse peale ei paistaks. 


Ma ei tea, millal ma selle tegin. Tundub ka üsna värskelt prast protseduuri (aga enne koorikute teket). Esialgu vaisin karvtehnika. 


Umbes kuu hiljem läksin hooldusesse, et kulmud üle käia. igale poole polnud värv nii hästi sisse läinud, olid mõned augukesed, mida täita. Taaskord jäin tukkuma. Hea puhkehetk. 

See peaks olema 2021 aasta lõpptulemus. Kusjuures läksin veel ka kolmandat korda protseduurile, siis ühte kulmu tekkis ikkagi auk, mis riivas silma. Saatsin Allale sellest pildi ja ta leidis kiirelt aja.

Ja nii a nende kulmudega ringi jooksin. Aeg-ajalt sai ka värvitud, aga üsna harva. Kuju oli ilus ja ma olin ülirahul. Ärkasin hommikul ja kohe ilusad kulmud peas. 
Vahepeal soovitasin protseduuri ka Sõbratntsile ja ämmale, kes said ka püsikulmud!

Küll aga juba suvel tundus, et hakkavad vaikselt ära kuluma. Värvi ei viida ju ka eriti sügavale, et see kulumine on täiesti normaalne. Lisaks ei olnud ma alati eriti hoolas päikesekreemi kasutaja. Ja suvel pleekisid enda kulmukarvad veel eriti heledaks, mis jättis veelgi heledama mulje. Küll aga rohkem ma kuumalaine ajal protseduurile minna ei soovinud. Tahtsin selle sügisesse lükata, kui poja veidi suurem ja väljas veidi vähem päikest. (Mulle väga meeldib päike!)

See on äkki suve lõpust mingi pilt. 

See on oktoobri lõpus, kui läksin hooldusesse. Mõned väga heledad karvad on ka näha, ei jõudnud nende värvimisega enne tegeleda. Karvatehnikat nagu eriit nha enam polegi.
Alla ütles ka, et kui kulmukarvasid edasi värvida, siis püsib ka veidi paremini. Ja lisaks ikka see päikesekreem. Ja kindlasti mitte kulmude piirkonda koorida. Ja vaadata, milliseid näohooldusvahendeid kasutad. 


See peaks novembrist mingi pilt olema, aga äkki koorikud olid alles peal. Need tekkisid alles nädala möödudes ja läks päris kaua aega. 
Vahepeal tuli hoiduda saunast ja basseinist. Mitte et ma ise oleks ujumas käinud, aga pojaga jäi siis Vspas ka üks nädal vahele. 
Kui olid paranenud, siis värvisin ka kulme püsivärviga. 


Siis kui pärast esimest korda oli paranenud.
Ja mul olid jälle ilusad pruunid kulmud. 
Tegelikult harjus ka selle esialgse värviga täitsa ära ja natukene kurb oli, kui see 
ära kadus (ehk koorikud maha tulid).


Detsembri keskelkäisin teist korda, et üle vaadata. Vasak kul ei tahtnud väga värvi sisse võtta ja oli jäänud heledam. Kõik sai üle tehtud.
Mõlemad korrad olid ajakulu taas kuskil 2h. Ja mina jäin tukkuma. 
See pilt on kohe pärast protseduuri, tegelikult olid kulmud väga tumedad ja punased ka.


Ja selline siis jaanuari alguses. 
Kulmud peas, tuju hea ja ilus. 


No comments: